- бизнес-книги
- детские книги
- дом, дача
- зарубежная литература
-
знания и навыки
- изучение языков
- компьютерная литература
- научно-популярная литература
- словари, справочники
-
учебная и научная литература
- безопасность жизнедеятельности
- военное дело
- гуманитарные и общественные науки
- естественные науки
- задачники
- монографии
- научные труды
- практикумы
- прочая образовательная литература
- сельское и лесное хозяйство
-
технические науки
- высокие технологии
- горное дело
- информатика и вычислительная техника
- конструкции
- легкая промышленность
- материаловедение
- машиностроение
- нормативная документация
- общетехнические дисциплины
- основы производства
- пищевая промышленность
- приборостроение
- проектирование
- промышленность
- радиоэлектроника
- строительство
- техническая литература
- технологии металлов
- транспорт
- химическая технология
- эксплуатация промышленного оборудования
- энергетика
- учебники и пособия для вузов
- учебники и пособия для ссузов
- учебно-методические пособия
- история
- комиксы и манга
- легкое чтение
- психология, мотивация
- публицистика и периодические издания
- родителям
- серьезное чтение
- спорт, здоровье, красота
- хобби, досуг
Jeanne-Marie Membre — Microbiological Risk Assessment Associated with the Food Processing and Distribution Chain
Купить и скачать за 17673.88 ₽
Понравилась книга? Поделись в соцсетях:
Автор: Jeanne-Marie Membre
Издатель: John Wiley & Sons Limited
ISBN: 9781119986973
Описание: According to the World Health Organization, one in every ten people worldwide falls ill from eating contaminated food every year, with 550 million cases of diarrheal diseases. Microbiological risk assessment aims to characterize the nature and probability of harm resulting from human exposure to the biological agents that are present in foodstuffs. This assessment must take into account all stages of the chain: from the production of raw materials to consumption. After briefly introducing food safety and risk assessment, this book details the four major steps of microbiological risk assessment. The contributors first present hazard identification and then exposure assessment, which is subdivided into methods for the detection and enumeration of pathogens and for the quantification of the level of exposure. Then, hazard characterization is subdivided into pathogenicity mechanisms and quantification of the dose–response relationship. Finally a guide for microbiological risk characterization is provided. The conclusion presents possible development avenues for microbiological risk assessment, particularly its integration into a holistic assessment of food systems.