- бизнес-книги
- детские книги
- дом, дача
- зарубежная литература
-
знания и навыки
- изучение языков
- компьютерная литература
- научно-популярная литература
- словари, справочники
-
учебная и научная литература
- безопасность жизнедеятельности
- военное дело
- гуманитарные и общественные науки
- естественные науки
- задачники
- монографии
- научные труды
- практикумы
- прочая образовательная литература
- сельское и лесное хозяйство
-
технические науки
- высокие технологии
- горное дело
- информатика и вычислительная техника
- конструкции
- легкая промышленность
- материаловедение
- машиностроение
- нормативная документация
- общетехнические дисциплины
- основы производства
- пищевая промышленность
- приборостроение
- проектирование
- промышленность
- радиоэлектроника
- строительство
- техническая литература
- технологии металлов
- транспорт
- химическая технология
- эксплуатация промышленного оборудования
- энергетика
- учебники и пособия для вузов
- учебники и пособия для ссузов
- учебно-методические пособия
- история
- комиксы и манга
- легкое чтение
- психология, мотивация
- публицистика и периодические издания
- родителям
- серьезное чтение
- спорт, здоровье, красота
- хобби, досуг
Gilbert John — Bioactive Compounds in Foods
Купить и скачать за 29217.50 ₽
Понравилась книга? Поделись в соцсетях:
Автор: Gilbert John
Издатель: John Wiley & Sons Limited
ISBN: 9781444302295
Описание: Inherent toxicants and processing contaminants are both non-essential, bioactive substances whose levels in foods can be difficult to control. This volume covers both types of compound for the first time, examining their beneficial as well as their undesirable effects in the human diet. Chapters have been written as individually comprehensive reviews, and topics have been selected to illustrate recent scientific advances in understanding of the occurrence and mechanism of formation, exposure/risk assessment and developments in the underpinning analytical methodology. A wide range of contaminants are examined in detail, including pyrrolizidine alkaloids, glucosinolates, phycotoxins, and mycotoxins. Several process contaminants (eg acrylamide and furan), which are relatively new but which have a rapidly growing literature, are also covered. The book provides a practical reference for a wide range of experts: specialist toxicologists (chemists and food chemists), hygienists, government officials and anyone who needs to be aware of the main issues concerning toxicants and process contaminants in food. It will also be a valuable introduction to the subject for post-graduate students.